Геодезия

Най-малко 30% от плажа за хората

 
Ще може да ползваме  площ от 30 до 50 процента от активната плажна ивица. Това беше заложено в законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, който  Комисията по регионална политика и местно самоуправление към парламента прие.
 
В законопроекта се предлага това да става,като се отчитат специфичните особености и характеристики на всеки плаж по отделно, а в него е заложено още да бъдат въведени допълнителни критерии, според които да се определят условията и реда за осъществяване на задължителните дейности на морските плажове, както и по-справедливо изчисляване на размера на наемите и концесионните плащания.
Законодателите считат, че е редно плажовете да бъдат разделени в три категории в съответствие с разпоредбите на Закона за устройство на територията – такива за търговски, увеселителни и други обслужващи дейности, елементи на градското обзавеждане (спирки на градския транспорт, осветителни тела, пейки и др.) и рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи.
Не знаем за вас, но разделен или не, с кърпи в ръка, ние мислим да се запътим в отредените ни 30% при първа възможност.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us