Геодезия

Нанков обеща изнесени офиси за кадастъра

Предоставянето на кадастрални услуги за гражданите в София ще се подобри чрез разкриването на изнесени офиси в районните администрации. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той проведе среща с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и с кметовете на районните администрации в града.

Министърът съобщи, че до петък ще бъде ясна концепцията относно това как ще се оформят процедурно, юридически и финансово отношенията между страните по създаването на изнесените работни места. Основната ни цел е по-качественото и по-бързо обслужване на българските граждани с глобалната визия за облекчаване на административната тежест и процесите по обслужване, подчерта Николай Нанков.

Срещаме съдействие от Столична община вече втора година. В момента за 4 района – „Нови Искър“, „Надежда“, „Люлин“ и „Подуяне“, има подписани споразумения за създаване на изнесени работни места. Предстои подписване на такова и за район „Илинден“, коментира Николай Нанков.

21 от столичните райони са с готова кадастрална карта. Работи се по създаването на такава за районите „Слатина“, Студентски“ и „Лозенец“, информира министърът.

Услуги в областта на кадастъра могат да бъдат заявявани и получавани чрез портала, който е част от интернет страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, като 13 от 15-те услуги са и безплатни за гражданите, напомни министър Нанков.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us