Геодезия

Новости в геодезията бяха показани в Пловдив


 

На 3 октомври т.г. в Дома на науката и техниката, гр.Пловдив, се проведе традиционния семинар на тема „Нови геодезически инструменти и технологии”, съпътстващ 64-я Международния технически панаир „Есен 2008”.

          Семинарът се организира от Съюза на геодезистите и земеустроителите в България и Регионалния научно-технически съюз с Дом на науката и техниката – гр. Пловдив в отговор на стремежа на българските специалисти да се запознаят с най-новите технически постижения  в геодезическата област и  възможностите те да бъдат ползвани у нас.

Любезните домакини посрещнаха колеги от цялата страна, представители на фирми и институции.

          Инж. Христо Съев, управител на  фирма „ГЕОХАЙД”, говори за новостите във фирмата и покани присъстващите да посетят щанда на „ТОПКОН” в панаирния град.

          На новостите и тенденциите във фирма „МЕТРИСИС” – официален представител на „Leica” в България, акцентира  инж. Петър Балкански.

          Новите  партньори на фирма „ГЕОПЛЮС” представи инж. Иван Калчев. Българският специалист ще може в бъдеще да се ползва и от продукцията на фирма „ГЕОМАКС”  чрез нейното представителство в България.

За съвременните  продукти и решения на TRIMBLE.  говори инж. Момчил Минчев,от „Българска геоинформационна компания”.

          Инж. Ива Иванова от фирма „НАВИТЕК” представи нова  GNSS  услуга на фирмата и покани заинтересованите посетители на семинара да присъстват на демонстрацията в двора на Дома на техниката.

          Събитието беше полезно, както за  докладчиците, така и за  слушателите, които можаха да  получат отговори на интересуващите ги въпроси по време и след семинара.

         Инж. Иванка Колева, секретар на СГЗБ, благодари на любезните домакини, приветства присъстващите и ги покани в София на 6 и 7 ноември 2008 г., в Дома на науката и техниката,  да посетят международния симпозиум “Съвременни технологии, образованието и професионалната практика в геодезията и свързаните с нея области” и съпътстващата го изложба.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us