Геодезия

Трансформаторите не гласуват!

От няколко дни се опитваме да прехапем устни, да се ощипем или да хапнем сладолед, за да ни мине, но не става. Ето защо следваме старата българска поговорка: "Спoделена мъка- половин мъка" и си го споделяме най-официално: трансформаторите не гласуват!
 
Те, милите, са само електричество, кабели и ламарина и си нямат и най-малка идея защо след като в рамките на проекта "Инвестираме в България" 26 млади български художници изрисуваха 51 от тях, по една от най-дългите софийски улици – "Раковска"- сега някой си позволява да ги облепя с плакати, показващи съмнителни политически физиономии.
 
Красивата цветна инициатива беше дело на иначе охулваните ЧЕЗ и целеше да придаде по-артистичен и естетичен вид на столицата. Тя се осъществи съвместно със сдружението съименник "Трансформатори", с благословията на Столичната община, а ние й се изкефихме толкова много, че помним как тогава правехме цигански колела по "Раковска" и се снимахме с каквото цветно видим.
 
Сега обаче някои от изрисуваните електрически табла в центъра на София са покрити с плакати на обичайните заподозрени. Проблемите са очевидни, освен че ни е грозна и не-цветна, съвсем буквално, цялата ситуация. 
 
Питаме: след като за лепене на предизборни материали би трябвало да има обозначени места, които се посочват от Столична община – това ли са те? И реално вече се чудим, след като самата община е разрешила облагородяването на трансформаторите – сега разрешила ли е облепяВАнето (наясно сме, че тази дума е некрасива, но и ситуацията не е от адекватните)?
 
Пуснати са вече няколко жалби от приятни граждани до Столична община, а ние нямаме търпение да разберем кой ще плати почистването и възстановяването на електрическите табла в нормалния им цветен вид (по закон това трябва да го направят партиите, на които са агитационните материали).
 
Наскоро Трансформатори навършиха пет години – да им е честито! Този предизборен подарък обаче не е от най-уместните!
 
 
коментар: Михаела Самарджиева 

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Аерофото помага за планиране на кризи в Австралия
  Аерофото помага за планиране на кризи в Австралия

  Нов инструмент помага на властите в Австралия да се справят с тежки метеорологични условия, съобщава GIM International. Платформата за въздушни снимки и анализ на местоположението

 • Пуснаха джобни версии на важни закони
  Пуснаха джобни версии на важни закони

  Пуснаха джобни издания на закона за кадастъра и имотния регистър и на закона за устройство на територията.

 • МРРБ: 4000 дка свлачища са картирани с аерофото
  МРРБ: 4000 дка свлачища са картирани с аерофото

  В изпълнение на проект BG16M1OP002-4.003-0003-C03 „Превантивни дейности чрез изграждане/възстановяване на контролно-измервателни системи в регистрирани свлачищни райони”, Министерството на регионалното развитие и благоустройството е извършило аерофото

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us