Новини

100% кадастър приоритет на правителството догодина

Реформата в кадастъра е важен акцент в работата на МРРБ догодина, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на националната дискусия „Да! На българската икономика. Европейска България – стабилност и растеж“. Основната цел е в партньорство с бизнеса и Министерството на земеделието и храните да се осигури по-пълно покритие на страната с кадастрална карта. „Наливането на картата на възстановената собственост в общ, единен регистър ще позволи да предоставяме по-качествена услуга в електронен вид за бизнеса“, обясни министър Павлова.

Пет са основните приоритети пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които сме си поставили за 2016 г.

Сред най-важните задачи пред министерството е успешното приключване и разплащане на проектите по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.и стартирането на новата ОП „Региони в растеж“, която като безвъзмездна помощ вече е отворена на над 70% към общините, като основен бенефициент.

Като втори приоритет министър Павлова посочи водната реформа и водната инфраструктура. Водната реформа приключва, като до края на януари-февруари догодина ще е изцяло завършена, информира министърът.

Третият приоритет за министерството е пътната инфраструктура. Регионалният министър отбеляза, че и догодина ще се разчита за максимално усвояване на еврофондовете за ремонт и строителство на пътища. Акцент ще бъдат и усилията на държавата да въведе тол-система, като по-справедлива система на заплащане, с повече приходи за реинвестиция в пътната инфраструктура.

Програмата енергийната ефективност на жилищните сгради е петият приоритет, по който ще се работи активно през следващата година. Министърът информира, че към момента има одобрени 2800 сгради, в които се реализират мерки.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us