Новини

Академиите от Дунавския регион ще си сътрудничат с европейския изследователски център


Съвместният изследователски център към Европейската комисия подписа споразумения за по-близко сътрудничество с академиите на науките на страни от Дунавския регион.

Споразумението беше подписано от Българската академия на науките, Унгарската академия на науките, Румънската академия и Словашката академия на науките по време на петото издание на Световния научен форум, организиран от Унгарската академия на науките в партньорство с ЮНЕСКО, Международния съвет за наука и Американската асоциация за напредък в науката.

Сътрудничеството ще се осъществява в широка сфера от общи интереси като информационни системи за околната среда, устойчив мениджмънт на природните ресурси и на рисковете за околната среда.

„Вярваме, че има огромен потенциал за сътрудничество между нашите организации и че разширеното сътрудничество между нашите изследователски институции и учени ще донесе големи ползи и за гражданите на Дунавския регион“, заяви Доминик Ристори, генерален директор на Съвместния изследователски център.

Инициативата ще бъде отворена за националните академии и на други страни от Дунавския регион, които желаят да се присъединят.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

 • Пътищарите и МРРБ се разбраха
  Пътищарите и МРРБ се разбраха

  Добра новина: диалогът между държавата и пътищарите бе възстановен. Разговорите за уточняване на детайлите по отношение на плащанията към компаниите, които извършват дейности по текущ

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us