Новини

Академиите от Дунавския регион ще си сътрудничат с европейския изследователски център


Съвместният изследователски център към Европейската комисия подписа споразумения за по-близко сътрудничество с академиите на науките на страни от Дунавския регион.

Споразумението беше подписано от Българската академия на науките, Унгарската академия на науките, Румънската академия и Словашката академия на науките по време на петото издание на Световния научен форум, организиран от Унгарската академия на науките в партньорство с ЮНЕСКО, Международния съвет за наука и Американската асоциация за напредък в науката.

Сътрудничеството ще се осъществява в широка сфера от общи интереси като информационни системи за околната среда, устойчив мениджмънт на природните ресурси и на рисковете за околната среда.

„Вярваме, че има огромен потенциал за сътрудничество между нашите организации и че разширеното сътрудничество между нашите изследователски институции и учени ще донесе големи ползи и за гражданите на Дунавския регион“, заяви Доминик Ристори, генерален директор на Съвместния изследователски център.

Инициативата ще бъде отворена за националните академии и на други страни от Дунавския регион, които желаят да се присъединят.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us