Новини

България с най-голям спад в строителството


България e с най-голям годишен спад на строителното производство в Европейския съюз. Намаляването на строителството у нас е с 33,3%, сочат резултати на Евростат.

Прогнозите за тази година не са особено розови. Според премиера на Люксембург Жан-Клод Юнкер, който е и председател на Еврогрупата на финансовите министри на 16-те страни от еврозоната, икономическият растеж ще достигне около 1 процент, след като 2009 г. е най-тежката в цялата история на обединението. Брутният вътрешен продукт е спаднал с 4%, а растежът през четвъртото тримесечие на миналата година е бил едва 0,1%.

Обемът на строителните работи е намалял с 8.4%, докато брутният вътрешен продукт се очаква да намалее с 4%.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us