Новини

Бан Ки-мун: Ерата на безнаказаността отмина


Ерата на безнаказаността отмина, ние отиваме към една нова ера на суверенитет и отговорност. Така започна обръщението си генералният секретар на ООН Бан Ки-мун към участниците в международната конференция „Преходът в Централна и Източна Европа и промените в Близкия Изток“, която се състоя в София в началото на май.

За първи път от почти 30 години генерален секретар на ООН посещава България. Бан Ки-мун е бивш министър на външните работи на Южна Корея, дипломат от кариерата. Генерален секретар с прякор Хлъзгавата змиорка.

Бан Ки-мун коментира ролята на България в световните предизвикателства, като сподели, че според него големината и територията нямат значение, а България се е превърнала от държава-реципиент в държава донор.

Всеки, който извърши престъпления срещу човечеството, нарушава този фундаментален принцип на човешките права, нарушава правата на собствения си народ и той ще бъде държан отговорен, каза Бан Ки-мун по повод последните международни събития – резолюцията на ОНН 1973 за Либия, елиминирането на Осама бин Ладен и протестите в Арабския свят.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us