Новини

Бетонират Стара планина

След бетонирането на морето, следва бетониране и на планината. В случая – Стара планина и архитектурния резерват Арбанаси. В момента се подготвя застрояване и на последните свободни терени между Горна Оряховица и Арбанаси, както и между Велико Търново и Дебелец.

Вилната зона на Горна Оряховица вече е почти до Арбанаси. По хълма към Горна Оряховица има над 100 вили и малки къщи. Половината от тях са построени през последното десетилетие. Инвеститорите са от цялата страна, като единственото, което може да ги спре, е евентуалното разширяване на териториите към защитената мрежа „Натура 2000″.

Подобно разширяване се случва и между Велико Търново и Дебелец. Кабинетът плати половин милион за прекия път между двата града.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us