Новини

Цвета Караянчева – патрон на Осмата международна конференция по картография и ГИС

Организаторите на Осмата международна конференция по картография и ГИС съобщиха на всички страни – участнички, че са уведомени официално за съгласието на г-жа Цвета Караянчева – председател на НС на РБългария, големият научен форум да премине под нейния патронаж. През месец юни Несебър, чиято старинна част е обявена за световно културно наследство от ЮНЕСКО, ще бъде домакин на най-значителната проява в картографията и ГИС през годината.

Вниманието на Народното събрание към събитието е в подкрепа на новите позиции на българската картография в Международната картографска асоциация (ICA) и изразява желание да се подпомогне усвояването на новостите в гео-пространствените науки, отчитайки тяхната все по-нарастваща роля в развитието на страната ни, съобщават от ГЕОПАН.

Програмата на конференцията може да бъде проследена на  https://iccgis2020.cartography-gis.com/programme

Илюстрация: Работата на Осмата международна конференция ще протече в Центъра за култура и образование Артиум – Несебър, една голяма придобивка за целите на конгресния туризъм на черноморската ни община.

Сн. Архив община Несебър

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us