Новини

Започва ремонтът на столичния булевард „Дондуков“

Днес започва ремонтът на столичния булевард „Дондуков“. За превозни средства се затварят бул. „Княз Ал. Дондуков” между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Веслец“ и по бул. „Княз Ал. Дондуков”, между ул. „Бачо Киро“ и ул. „Г. С. Раковски“. Забранява се престоят и паркирането на бул. „Цар Освободител“ на 30 м след ул. „Княз Александър I“ в посока ул. „Г. С. Раковски“.

За периода на ремонта от 3.07 – 31.08.2017 г. се променя маршрутът на временната автобусна линия № 20 ТМ. Автобусите по линията ще се движат от бул. „Княгиня Мария Луиза” наляво през пл. „Независимост“, надясно по бул. „Цар Освободител“, наляво по ул. „15-ти ноември“, надясно през площад „Александър Невски“, надясно по ул. „Оборище“ и наляво по бул. „Васил Левски“ до площад “Васил Левски” – двупосочно.

Разкриват се временни двупосочни спирки в района на кръстовището бул. „Цар Освободител“ – ул. „Княз Александър I“ и на площад „Васил Левски”.

Закриват се временните двупосочни спирки по бул. „Княз Ал. Дондуков“.

Закриват се местата за почасово платено паркиране и се изместват местата за платено паркиране „служебен абонамент“.

Реконструкцията включва релсовия път, пътната павирана настилка, тротоарите. При реконструкцията на бул. „Княз Ал. Дондуков” ще бъде изграден изцяло нов релсов път и паважна настилка по целия булевард, включително и в обхвата на трамвайните релси. От южната страна на булеварда (сградата на Националната опера) ще бъде изградена велоалея от новопроизведена паважна настилка с гладка повърхност.

Паралелно с това продължава работата по ул. „Кракра“, където се изгражда нов релсов път и предстои полагане на асфалт.

Решението за паважната настилка бе взето след няколко проведени обществени обсъждания и след като Министерството на културата се намеси. Тогава кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че ще се съобрази с решението на Министерството.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us