Новини

Дрон ни показва новата щаб квартира на Apple

Наскоро пуснати кадри в интернет пространството, заснети от специален дрон, ни показаха огромните мащаби, в които ще се осъществи проекта на Apple за новата им сграда.
 
Централата на технологичната корпорация, по която работи известният британски архитект Норман Фостър, ще има формата на огромен пръстен, в който ще се помещават главният офис на Apple, научноизследователски център, конферентни зали, производствено подразделение, фитнес и всякакви други отдели на компанията. Зданието ще заема площ от над 640 000 квадратни метра и ще има около 13 000 служители.
 
Строежът вече е започнал в градчето Купертино, Калифорния, а дизайнът и цялостният замисъл на проекта е на покойния гений на компанията Стив Джобс. По неговите изисквания сградата трябва да се самоиздържа, тоест да използва собствени източници на електроенергия и водоснабдяване, като това ще бъде постигнато чрез най-новите еко технологии. Джобс е държал още вътрешността на самата постройка да е изработена от специален вид клен.
 
„Имаме възможност да построим най-добрата офис сграда в света. Студенти по архитектура ще идват да я видят” е твърдял той. 
 
От компанията планират да се нанесат в новия си кампус в края на 2015 г., като 80% от площта около него ще бъде превърната в парк.
 
заснетите кадри може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=pfZvimPkKio

Автор

admin

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us