Новини

Федералната авиационна администрация с нови правила за управлението на дрони

Федералната авиационна администрация на САЩ публикува нова наредба за управлението на малки дрони с търговска цел. Правилникът за малки безпилотни летателни апарати (Част 107) беше завършен от FAA на 21 юни, публикуван във Федералния регистър този вторник и ще влезе в сила от 29 август 2016 г.

Новите изисквания за малките дрони включват ограничение на теглото им до 25 килограма, полетите да се извършват в интервала от време 30 минути преди изгрев до 30 минути след залез слънце, при осигурено осветление за превенция на сблъсъци. Безпилотният летателен апарат ще трябва да остане в полезрението на управляващия го при максимална височина на летене 122 метра и ако лети на по-голяма височина да е поне на същото разстояние от сграда или съоръжение.

Пилотите на дрони с търговска цел ще трябва да са над 16 години и да са положили изпит, с който да докажат, че са наясно как се управляват БЛА и имат познания за аеронавигация.

Досега желаещите да управляват дрони с комерсиална цел трябваше да изкарат лиценз за пилот като най-евтиният вариант беше за управление на балон.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us