Новини

Габровски предложи Добромир Симидчиев за министър на регионалното развитие

Неврохирургът кандидат за министър председател от квотата на ГЕРБ проф. Габровски представи днес проектокабинета си. В него икономистът Добромир Симидчиев е предложен за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Добромир Проданов Симидчиев е роден на 12 февруари 1974 г. Завършил е УНСС със специалност пречистване на питейни и отпадъчни води, проектиране на пречиствателни станции, управление на утайките. Магистър е и по бизнес администрация от Университета на Сиатъл, САЩ. Бил е директор “Инженерни услуги и активи” в “Софийска вода”, технически мениджър в “Делфин проект екотехника” ООД, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия, както и вицепрезидент на “Техно сид БГ” ООД. Отличен е с награда за изключителни академични постижения от Българската национална асоциация за качеството на водата.
През октомври 2011 г. е назначен за заместник-министър на Регионалното развитие и благоустройството в 87-то правителство на България от премиера Бойко Борисов. През юни 2013 г. е назначен за заместник-министър в същото министерство в 89-то правителство от премиера Пламен Орешарски.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us