Новини

Гаф: Европейската космическа агенция сбърка орбитата на двата нови спътника

 Двата нови спътника от европейската навигационна система „Галилео“, които бяха изстреляни в петък, се оказаха със сгрешена орбита. 
 
Те бяха изведени в петък с ракета носител „Союз“ от космодрума във Френска Гвиана, но не са достигнали предвидената орбита, обяви компанията „Ариана спейс“.
 
Направените допълнителни наблюдения след отделянето на спътниците показват разлика между достигнатата орбита и предвидената, като реално спътниците са изведени на по-ниска от предвидената орбита. 
 
Засега компанията не казва нищо за възможността да се коригира траекторията на двата спътника.

Автор

admin

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us