Новини

ГДБОП купува дрон за борба с трансграничната организирана престъпност

Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) е обявила обществена поръчка за закупуване на дрон с прогнозна стойност 65 хил. лв. без ДДС. Финансирането е осигурено по програма на Норвежкия финансов механизъм по проект „Съвместни усилия за борба с трансграничната организирана престъпност“.

Търсеният дрон е с излетно тегло от 4 до 25 кг., електрооптична система за управление и наблюдение с възможност за предаване на видео към наземна станция, продължителност на полета минимум 20 минути, батерии за експлоатация минимум 2 часа. Безпилотният апарат трябва да излита от места с надморска височина минимум 1500 м и да може да извършва полети при над 2000 м надморска височина. Сред изискванията са и тих полет при 150 метра надморска височина, влагоустойчивост, да е оборудван с GPS, HD камера и др.

Доставчикът на дрона ще трябва да обучи и петима служители на ГДБОП.

Цялата документация се намира на сайта на дирекцията в раздел „Профил на купувача“. Оферти се приемат до 17:30 ч. на 16.02.2017 г.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us