Новини

Германец прави сфера с 35% по-ефикасна от слънчевите панели

Германският архитект Андре Брьосел проектира устройство, което е с 35% по-ефикасно от слънчевите панели и може да концентрира слънчевата и лунната светлина до 10 000 пъти.
 
Изобретението прилича на гигантско прозрачно стъклено топче и реално може да генерира електричество дори в облачно време, благодарение на това, че когато го огрее Слънцето, то концентрира светлината 10 000 пъти в мощен лъч, който насочва към слънчеви панели с малка повърхност. Количеството електричество, което те генерират, обаче е колкото от стандартен четири пъти по-голям фотоволтаичен панел.
 
Изобретателят планира да използва същата технология за улавящи енергия прозорци и за по-големи устройства, които да захранват автомобили и домове.
 
Той се надява скоро да започне да продава малки такива устройства за зареждане на мобилни телефони със слънчева светлина и напомня, че системата му работи по-добре, ако й бъде вградена система за проследяване на времето, която да върти устройството в зависимост от положението на Слънцето.

Автор

admin
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us