Новини

Гледайте наживо пръстенообразното слънчево затъмнение

Днес в 9.08 ч. българско време започна пръстенообразно слънчево затъмнение. За съжаление, то е видимо от Южното полукълбо – части на Африка, остров Мадагаскар и Югозападната част на Индийския океан. Явлението ще бъде с максимална фаза 0.974.

Затъмнението може да се наблюдава наживо от 9.45 ч. българско време чрез сайта на автоматизираната система телескопи Slooh на адреса по-долу. Излъчването ще следи пътя на сянката на Луната върху слънчевия диск през територията на Южна Африка, Танзания, Мадагаскар, и накрая остров Реюнион.

Следващото пръстенообразно слънчево затъмнение ще може да се наблюдава на 26 февруари 2017 г. от Южна Америка. През 2017 г. се очаква и пълно слънчево затъмнение на 21 август, видимо от Съединените Американски Щати.

https://live.slooh.com/stadium/live/african-ring-of-fire

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us