Новини

Хората първо са проговорили за работата си

Първите си разговори първобитните хора най-вероятно са водели във връзка с работата. Такова е заключението на учени от университета в Бърлкли, анализирали развитието на езика отпреди 2,5 милиона години. Според тях изработването на каменни сечива е стимулирало еволюцията на езика. Много е възможно е първото артикулирано изречение да е било: „Сечиво лошо“.

„Използването на звуци или жестове за неемоционални понятия като „да“, „не“, „тук“, „там“, „добре“ и „лошо“, вероятно е било много полезно при ученето“ – каза ръководителят на изследването Томас Морган.

Той и екипът му направиха серия от експерименти, с които да научат студенти как се дялат олдовански каменни сечива. Те са изработвани от хомо хабилис, а вероятно и от хомо рудолфенсис и австралопитекус гархи.

Опитвайки пет различни начина за преподаване на умението да дялат олдовански каменни сечива на над 180 студенти, учените установиха, че съпътстваната с реч демонстрация е много по-ефикасна от имитацията и невербалното показване с жестове.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us