Новини

Индийски учен доказа: телепатията възможна!

Индийски учен успя да предаде съобщение на свой колега във Франция само с помощта на уред за електроенцефалограма и собствения си разум.
 
Успешният експеримент доказва, че телепатията е възможна, а по проекта работят специалистите от Харвардската медицинска школа, френската компания AxilumRobotics и университета в Барселона в сътрудничество с Starlab Barcelona.
 
В експеримента са били включени двама доброволци. Един от тях се намирал в Индия, а другия във Франция. Мисълта била успешно закодирана и разшифрована след изпращането, посредством устройство за регистрация на мозъчната дейност, което  е записало в електронен вид дейността на главния мозък на един човек. Информацията е била преведена в двоичен код и представена във вида на светлини, които лесно се подават на разшифроване от получателя.
 
Според специалистите експериментът е уникален, защото за първи път информация е предадена телепатично.
 

Автор

admin

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us