Новини

Инж. Йовев обсъди пътни инфраструктурни проекти с китайски инвеститори

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев обсъди възможностите за инвестиции в пътни инфраструктурни обекти у нас с представители на Китайския суверенен фонд. Пред потенциалните инвеститори той отбеляза, че инвестиционната картина в България се подобрява с всяка изминала година. В срещата участва и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

Йовев и Атанасов запознаха Лиу Дзун – изпълнителен вицепрезидент, и Джан Ифей – вицепрезидент на фонда, със стратегически за страната ни проекти. Коментирани бяха плановете за изграждане на тунела под връх „Шипка“, доизграждането на АМ „Черно море“ и строителството на скоростния път Видин – Ботевград.

Инж. Атанасов подчерта, че представените обекти са важни предвид свързаността, която ще осигурят по направлението север – юг. Той посочи, че между България и Румъния има подписано споразумение, според което ще бъдат разработени проекти за три нови моста над р. Дунав, единият от които ще осигурява свързаност по направлението в посока тунела под връх Шипка.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us