Новини

Казабланка с 540-метрова кула

В мароканския град Казабланка се изгражда 540-метров небостъргач, който ще е най-високата сграда на африканския континент. Инвестицията е за милиард и 500 милиона долара.

Кулата е наречена „Ал Нур“ (светлина на арабски). Строителството започва тази година. Тя ще се извисява на брега на Атлантическия океан. През юни специалисти ще започнат изследване на почвата. Предвижда се небостъргачът да е със 115 етажа и височина от 540 метра, което ще символизира 54-те страни на континента. С изграждането ще се заеме компанията Middle East Development LLC, базирана в Дубай, съвместно с френското архитектурно бюро Valode & Pistre.

Най-високата сграда в Африка в момента е 223-метровият небостъргач „Карлтън център“ в Йоханесбург.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us