Новини

Китай ни праща в стратосферата от увеселителен парк

Китайската компанията KaungChi ще използва специален балон и капсула, която да поддържа нормално налягане за хората в нея, за да изпраща посетителите на увеселителен парк в стратосферата. Проектът, при който човек ще се изстрелва на 24 км, се казва „Пътешественик“.

Предвидено е цялото събитие да продължава няколко часа. През това време ще има и престой на максималната височина, която ще позволи на хората в капсулата да се наслаждават на гледката, като тя ще обикаля в продължение на 2 до 3 часа преди да започне спускането си. Капсулата използва дизайна на първата китайска мисия с хора в Космоса от 2003 г. Тя е защитена и от Слънчевите и космически лъчи, като ще има луксозен интериор. По думите на KuangChi, той ще е като лимузина.

Макар да не е точно „на ръба на космоса“, височината е достатъчно голяма, за да може да се види дори извивката на Земята.

Проектът ще бъде в увеселителния парк „Долината на бъдещето“, който все още се разработва. Общата цена на целия парк ще бъде 1.5 млрд. долара, като ще се намира в Ханчжоу, в югоизточната част на Китай.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us