Новини

Мъск завърши пореден етап от хипер модерния си подземен тунел за бързо придвижване

Илън Мъск освен че стана баща за пореден път, завърши и етап от проекта си за тунел за подземно придвижване в Невада.

Машината за тунели Godot Plus проби стена близо до Конгресния център в Лас Вегас. Това отбеляза последната фаза от копаенето на двата основни транспортни тунела по проекта за тунелен транспорт под Лос Анджелис и ще донесе на компанията на Мъск Boring Co. следващата част от общо 48,7 милиона долара заплащане от официалната маркетингова агенция на Южна Невада.

Планираната транспортна мрежа на компанията ще бъде отворена за обществеността до януари. Когато строежът приключи, тунелите ще служат като сърцевина на транзитна система, свързваща източната част на комплекса South Hall със западния край на нова сграда – маршрут на разстояние по-малко от миля (1,6 км). Междинна спирка ще обслужва централните и северните изложбени зали. Boring Co. също така планира да изгради пешеходен тунел между South Hall и близкия паркинг.

За да придвижва пътници, Boring Co. ще използва основната рамка на превозните средства на Tesla Model 3 и Model X, модифицирана да побира до 16 пътници.

Служителите на Boring Co. са взели предпазни мерки, за да предотвратят заразяването с Covid-19. Те включват задължителни проверки на температурата, носенето на маски и социалното дистанциране както за служителите на Boring Co., така и за работниците в комплекса, които в момента изграждат разширяването му.

В Лас Вегас транзитната система Boring Co. ще бъде въведена навреме за изложението Consumer Electronics Show (CES) през следващия януари. Въпреки това, тъй като редица конференции биват отменяни по цял свят, не е ясно дали CES ще се проведе присъствено през 2021 г.

Транспортната система на Boring Co. отговаря на стандартите за обществена безопасност, тъй като позволява на пътниците да се возят самостоятелно или с предварително избрани групи. Отначало модифицираните Tesla модели, използвани като превозни средства, ще изискват шофьори, но в крайна сметка те ще работят автоматично, което ще позволява по-голямо социално дистанциране. Хил каза също, че превозните средства ще бъдат дезинфекцирани редовно, ако коронавирусът все още е налице, когато системата „Loop“ бъде пусната за обществеността.

Отделните капсули за хората ще са особено подходящи дори и при продължаващи неволи с коронавируса, убедени са от компанията.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us