Новини

Метеорит падна край Манагуа

Неголям метеорит падна до летището на столицата на Никарагуа – Манагуа и е образувал кратер с диаметър 12 метра и дълбочина 5 метра. За търсене на фрагменти от метеорита и тяхното изучаване е формирана комисия, състояща се от учени, представители на столичните власти и въоръжените сили.

На пресконференция Вилфрид Щраух от Никарагуанския институт за изучаване на Земята заявил, че метеоритът е паднал в събота в 23:04 часа местно време (7 септември, 8:04 ч. българско време).

Местните жители чули звук от взрива при падането на метеорита – раздал се доста силен взрив.

Автор

Теодора

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us