Новини

МРРБ даде зелена светлина за нов проект на ОУП на Бяла

Със заповед на Министерството на регионалното развитие и благоустройството се разрешава изработването на проект на Общ устройствен план (ОУП) и екологична оценка към него за община Бяла. С текста на заповедта се одобрява и заданието за проектиране.

Към момента за община Бяла има действащ и актуализиран през 2004 г. териториалноустройствен план (ТУП). С новият ОУП ще се адресират настъпилите промени през 2008 г. с приемането на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). В настоящия ТУП е предвидена значителна степен на урбанизация, която е направена без съобразяване с екоразпоредбите.

Целият текст на заповедта се намира на сайта на МРРБ.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us