Новини

МРРБ изпрати за нотификация в ЕК проекта за интегриран градски транспорт в столицата

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) 2014-2020 в министерството на регионалното развитие и благоустройството изпрати за нотификация към Европейската комисия проекта за „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II“ на Столична община. Той е на стойност 125 млн. лв., от които безвъзмездната финансова помощ по програмата е 107,3 млн. лв. Проектът е голям съгласно регламент на Европейския съюз и по тази причина трябва да премине процедура по нотификация в Европейската комисия. Това съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Със средствата по проекта ще бъдат реконструирани трамвайния релсов път по ул. “Каменоделска“ –  от кръстовището с бул. „К. Стоилов“ до крайно трамвайно ухо „Орландовци“ и трамвайният релсов път по бул. “Цар Борис III“ –  от ухо “Княжево“ до ухо “Съдебна палата“. Ще бъдат купени и 13 нови нископодови съчленени трамвайни мотриси. Интелигентната система за управление на трафика и съществуващата система за информация на пътниците в реално време ще бъдат надградени.

Изпълнението на дейностите по проекта чрез инвестицията от оперативната програма ще допринесе за реализирането на цялостната стратегия за развитие на интегрирания столичен градски транспорт, се посочва в съобщението от МРРБ.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us