Новини

МРРБ осигури средства за общините

Досега 824 общински проекта са получили финансиране за 1 млрд. лв. от Фонд ФЛАГ за извършване на разплащания към изпълнители или за осигуряване на собствено съфинансиране по проекти, които изпълняват със средства от европейските фондове, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Парите са и по оперативните програми „Регионално развитие“, „Околна среда“ и за развитие на селските райони.

Днес бяха подписани договори Фонда за органите на местното самоуправление и „Банка ДСК“ ЕАД и „СИБАНК“ ЕАД за предоставяне на два револвиращи кредита, с които ще бъда подпомогната дейността на фонда. Павлова припомни, че от 2009 г. фондът предоставя дългосрочно нисколихвено преференциално кредитиране, мостово финансиране на всички общини в страната.

След проведената тръжна процедура, наличният ресурс на ФЛАГ става 320 млн. лв. С тях всички общини бенефициенти по проекти ще могат спокойно да ги приключат до края на годината като ще могат да получат постоянно налични оборотни средства. В случай, че не могат да реализират проектите до края на тази година, ще използват средствата от фонда, за да ги продължат през следващата, каза още Павлова.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us