Новини

Регионалният министър Николай Нанков и зам.-министър Деница Николова връчиха наградите на победителите в „Академия Градът 2017“

Важно е да успяваме не само да стимулираме и подпомагаме кариерното израстване, но и да задържаме младите талантливи хора на България в икономиката, администрацията и в живота на страната. България е техният дом и ние трябва да сме отговорни и мотивирани, създавайки необходимите условия те да се реализират в родината си. С тези думи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се обърна към участниците в „Академия Градът 2017“.

На церемония вчера бяха отличени победителите в конкурсите, които се провеждат в рамките на инициативата. В нея участват млади архитекти и инженери, учещи в български и чуждестранни университети, които показват своята визия за съвременните градове, сгради и инфраструктура.

Министър Нанков връчи първа награда на възпитаника на Университета по архитектура строителство и геодезия победителя Деспина Кънева в конкурса „Градът – градове и градски пространства, сгради и вътрешни пространства”, която е автор на проекта „Активен град, предприемчива местна власт и планиране с общностите в Квартала“. Той връчи и първата награда в конкурса „Градът – сгради и вътрешни пространства“ на проекта „Колективна работилница за развитие на уменията за работа с материалите“ с автор Мина Стоилчева от УАСГ.

Зам.-министър Деница Николова отличи победителя в конкурса „Фасади, цветове, хармония“ Деляна Кирова от Нов български университет за проекта й „Музей на историята“.

Фасадите определят нашите възприятия за околното пространство в градовете и винаги трябва да се търси балансът и хармонията, изрази мнение заместник-министърът. Тя приветства участниците в конкурсите за смелите им идеи за промяна на околното пространство и изрази очакване да ги види в проектите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които променят облика на градовете. Надявам се с конкурса да успеем да ги задържаме тук, заяви Деница Николова.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us