Новини

Нови 120 км магистрали обеща Лиляна Павлова

Нови 120 км магистрали, 44 км нови първокласни шосета и 300 км рехабилитирани пътища от първи, втори и трети клас ще има България през 2015 г. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на четвъртия дискусионен форум на тема „Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014 – 2020“, организиран от Камарата на строителите в България.

През 2015 г. строителният бранш ще разполага с 2 млрд. лв. за инвестиции, от които 1,5 млрд. лв. е предвиденият ресурс за разплащане на вече разработените проекти и 460 млн. лв.са ще са за нови.

Други приоритети на министерството ще е водната реформа, осъществявана с евросредства по Оперативна програма „Околна среда“. Загубите на вода са огромни, реформата ще струва 11,7 поне млрд. евро, смята Павлова.

Министерството ще се занимава и с Националната програма за енергийно обновяване на българските градове, по която ще бъде създаден държавен гаранционен фонд с 200 млн. лв., към който ще бъдат насочени и 350 млн. лв. европейски средства, предназначени за саниране.

Автор

Теодора
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us