Новини

Образователно-спортен комплекс Лозенец e „Сграда на годината“ в категорията си

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова връчи наградата „Сграда на годината 2018“ в категорията „Образователна инфраструктура“ на Образователно-спортен комплекс Лозенец, съобщиха от пресслужбата на ведомството. Тя поздрави участниците в конкурса, който се провежда под патронажа на МРРБ, и отбеляза, че той се развива, а категориите в него се увеличават всяка година.

Благодарение на строителите, архитектите, проектантите и на всички, които всеки ден са на обектите, успяваме да направим градовете по-красиви, да модернизираме пътната инфраструктура, да работим за енергийната ефективност, да обновяваме сградите на социалната и здравната инфраструктура, подчерта регионалният министър.

Петя Аврамова пожела на строителите успех и в следващите години да има все повече инвестиции от частния сектор.

Конкурсът се провежда от 2002 г. насам. Тази година категориите, в които се надпреварваха най-добрите сгради включваха: образование, производство, офиси, логистични и спедиторски комплекси, авиационна и летищна инфраструктура, хотели и ваканционни комплекси, здравеопазване, корпоративни сгради, спорт, култура и паметници на културата, „зелена“ архитектура. Жилищните сгради бяха групирани според площта на проектите – до 10 хил. кв. м РЗП, от 10 до 20 хил. кв. м РЗП, над 20 хил. кв. м РЗП и комплекси от многофамилни сгради.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us