Новини

Оптимизъм на пазара на дистанционните методи за изследване на земята

Оптимистична оценка на сегашното състояние и на бъдещото развитие на пазара на дистанционните методи отчитат докладите на Европейската асоциация за дистанционни методи и на компанията Евроконсулт.

Европейската асоциация на компаниите за дистанционни методи (EARSC) публикува „Изследване за състоянието на европейската индустрия по дистанционни методи, според който в момента на европейския пазар има 451 компании, а само преди десет години през 2006 г. са били 193. Приходите на тези компании за годината е 910 милиона евро, като преди година са били 786 милиона, което показва ръст от 7,6%.

В сектора настъпват много изменения, тъй като редица стартъпи пускат нови евтини спътници, отбелязват анализаторите в доклада. Те подчертават, че програмата Copernicus инвестира в сектора 7 милиарда долара за нови спътници, източници на данни и търговски комуникации.

С перспективите на пазара се занимава изследването на Евроконсулт „Спътникови наблюдения за Земята: перспективи на пазара до 2024 г.” Според него през следващото десетилетие ще бъдат пуснати в орбита още поне 400 граждански и търговски спътници, които ще донесат приходи от поне 40 милиарда евро. Ще се увеличи и броят на малките сателити под 50 кг, като те ще станат поне 1200.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us