Новини

От днес започна гласуването за наследник на Ирина Бокова

Днес започва гласуването за наследник на поста на генерален директор на ЮНЕСКО, заеман от Ирина Бокова. Гласуването ще се осъществява тайно на частни срещи. Победителят трябва да бъде избран с мнозинство.

Кандидатите са осем, след като един от номинираните отпадна от надпреварата. Победителят се очаква да бъде обявен не по-късно от петък, 13-и октомври.

Новият генерален директор на ЮНЕСКО ще заеме поста си на 15-и ноември. Ирина Бокова заемаше поста в продължение на два четиригодишни мандата.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us