Новини

Отбелязваме Деня на Европа с 3D мапинг

Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент организират 3D мапинг шоу по случай Деня на Европа и 10-годишнината от членството на България в Европейския съюз. Спектакълът ще бъде прожектиран на 9 май в 21:30 часа върху фасадата на Националната художествена галерия на площад „Батенберг“. Шоуто ще бъде прожектирано 3 пъти в 21:30, 21:50 и 22:15 ч. 3D мапингът ще може да се гледа и онлайн наживо от страницата на Европейския парламент. Излъчването започва с началото на първата прожекция.

По случай Деня на Европа 300 ученици от цяла България, придружени от техните учители, ще посетят сградата на Представителството на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент. По време на визитата младежите ще разискват различни теми, свързани с бъдещето на Европейския съюз, неговата роля, организация и място в света.

Учениците ще бъдат посрещнати от членове на Младежкия екип „Европа”, заедно с които ще участват в множество образователни игри, посветени на празника. Организаторите са подготвили и още една изненада за учениците – победители от регионалното състезание за програма „Евроскола”. Те ще имат възможността да се срещнат на живо с популярна българска звезда, с която ще прекарат част от деня.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us