Новини

Първи виртуален хакатон в България, една от задачите – умни градове

Първият национален виртуален хакатон за програмисти ще се проведе от март до май. Срокът на записване е до 29 февруари 2016 г. От първи март ще е отворена и платформата за изпращане на разработените приложения, като срокът за тяхното предаване е 1 май 2016 г. Наградените ще бъдат обявени на 13 май. Не е задължително участниците да предават напълно завършени приложения. Ще бъдат приемани и прототипи на разработките. Инициативата е на българската компания „Контракс“. В състезанието ще могат да се включат .Net програмисти, които да създадат прототипи на приложения в три различни категории.

Първата е електронно образование, в която се очакват идеи и разработки за подобряване на качеството на учебния процес, както и за улесняване на достъпа до знания. Втората категория е електронно здравеопазване, в която участниците могат развият идеи за решаване на проблемни области. Третата категория е умни градове, в която могат да участват идеи за подобряване на градската среда, по-добро управление на градовете и други обществено значими теми.

В състезанието могат да участват екипи от цялата страна, като няма ограничение във възрастта. Екипите могат да са съставени от минимум един човек до максимум четирима. Задължително е приложенията да са създадени чрез платформата .NET, например C#, ASP.net, JavaScript или HTML5. Всеки екип може да участва с повече от една разработка и в повече от една категория.

Победителите ще бъдат определени от жури на „Контракс“ и Microsoft. Първата награда е пет хиляди лева, а втора и трета награда са съответно по 2500 лв. и 1000 лв. Ще има и една специална награда за допълнително финансиране и менторска подкрепа на най-отличилия се екип и проект.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us