Новини

Павлова на закуска при Обама, представя санирането на американците

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова се срещна със заместник-помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Йи във Вашингтон. Тя го запозна с основните приоритети на министерството като постави акценти върху изграждането на пътната инфраструктура и ефективното й управление, провеждането на реформи във ВиК сектора и модернизирането на водоснабдителната инфраструктура. Двете страни изтъкнаха важността на повишаването на енергийната ефективност, включително чрез санирането на жилищни и обществени сгради. Отбелязано бе положителното развитие на проекта за изграждане на газовия интерконектор Гърция-България, при който отговорност на МРРБ е подготовката на документацията, издаването на разрешителни за строеж и контролиране на строителните дейности.

Лиляна Павлова и Хойт Йи споделиха общото желание на двете страни за увеличаване на американските инвестиции в България. Министър Павлова подчерта, че правителството създава благоприятни условия за привличането на големи инвеститори и оцени положително интереса на американски компании за участие в проекти за модернизация на водния сектор.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е във Вашингтон за участие в Националната молитвена закуска при президента на САЩ Барак Обама.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us