Новини

Планират разширяване на магистрала „Тракия” от София до Пловдив

Правят магистрала до Асеновград

Две добри новини се чуха през лятото. Правителството най-накрая сподели две положителни намерения извън всекидневните теми за АМ „Хемус” и „Струма” – а именно – да ушири магистралата между София и Пловдив и да направи по-широка отсечката от пътя Пловдив-Асеновград.

В края на годината ще имаме готови планове за разширяването на АМ „Тракия“ от София до Пловдив, защото това е най-натовареният участък, в който през лятото трафикът достига 40 хил. автомобила на денонощие, съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков. В момента се извършват анализ и оценка на сервитутите и проучвания за изграждане на още по една лента в двете посоки. По думите му през 2018 г. може да започне проектиране и остойностяване на уширението.

Отсечката от 11 км между Пловдив и Асеновград ще има магистрални габарити, обеща през август Нанков. Рехабилитацията на трасето е с финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Изпълнител на строителството на лот 6 е „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на договора е 23 055 015 лв. с ДДС. 15 месеца е срокът за реализация на проекта, така че през следващата година участъкът ще бъде с по две ленти за движение във всяка посока и аварийна лента с обща широчина от 9 м и двуметрова разделителна ивица.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us