Новини

Платформа лови крадците на тотални станции

Нова възможност за платформа за проследяване на тотални станции предоставя фирмата Leica Geosystems, която е част от Hexagon. Платформа за проследяване на откраднати или загубени активи LOC8 играе важна роля за възстановяването на откраднати тотални станции от типа TS16.

Според статистиката става ясно, че през последните години кражбата на тотални станции се увеличава и по този повод технолозите са взели мерки.

Използвайки GPS проследяване в реално време, платформата LOC8 проследява движението на произведени от фирмата инструменти. Системата минава границите на обикновеното проследяване и дава възможност за дистанционно заключване или отключване на тоталните станции чрез приложение или уеб акаунт. Допълнително възпирайки кражбите, LOC8 също използва GeoFences, за да предупреди незабавно собствениците, ако инструмент е сменил местонахождението си от предварително зададена определена област от собствениците.

„Кражбата на геодезическо оборудване се е увеличила значително, което кара всички в бранша да предприемат действия и да осигурят по-добри, по-безопасни работни практики и среда“, казва Марк Франсис, мениджърът на сегмента за геоматика на Leica Geosystems за Обединеното кралство и Ирландия. „Иновации като LOC8 дават възможност на Leica Geosystems да се изправи срещу кражбата и да промени възприятието, че нашето оборудване е мека цел, като същевременно увеличава вероятността полицията да почука на вратата на извършителя.“

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us