Новини

Покана за участие в конкурс на френския институт за докторанти

Всички докторанти в България са поканени да участват във второто българско издание на конкурса « Моята теза в 180 секунди ».

Срокът за подаване на документи е удължен и е 17 май.

Всеки участник трябва в рамките на три минути да направи ясно, сбито и същевременно убедително изложение на френски език, на проблемите, по които работи.
Конкурсът « Моята теза в 180 секунди » е вдъхновен от състезанието Three minute thesis (3MTMC), което за първи път е организирано през 2008 г. в Университета Куинсленд, Австралия. През 2012 г. той навлиза във франкофонското пространство, като през 2018 вече има издания в 18 държави.
Победителят в националния финал представя България на международния, който тази година ще се проведе в края на септември в столицата на Сенегал, Дакар. Преди явяването на този финал, на победителя ще бъде осигурен професионален коачинг и допълнителна езикова подготовка. Ще бъдат раздадени награди и за второ и трето място, както и награда на публиката.
Тази година на конкурсат партнират и френските компании, представени в България, Air France и Latécoère.
Цялата необходима информация за конкурса може да бъде открита на сайта на УАФ:
https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/appels-a-candidatures/concours-these-180-secondes-edition-2019-bulgarie/

Както и във Франкофонския център на Софийския университет „Свети Климент Охридски“, от представителя на Университетската агенция на Франкофонията за България – Петър Топарев :
Ректорат, Северно крило, 4ет., Антена на УАФ България, peter.topareff@auf.org тел. +359 2423 48 05

 

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us