Новини

Пореден ден на работната седмица на FIG

През поредния ден от работната седмица на Международната федерация на геодезистите (FIG) ще се проведат множество сесии, от които пленарна, две френскоезични, форум на членовете на FIG, съвместна сесия на Глобалната мрежа за поземлени инструменти (GLTN) и FIG, кръгла маса за Африка, уъкршоп на младите геодезисти за картирането на Непал. Ще се включи и платинения спонсор на събитието – Trimble.

Темите, които ще бъдат засегнати в докладите на участниците са в обхвата на професионалните стандарти; управлението на кризи и земи; текущи и зараждащи се тенденции в строителството и управление на стойността; международната година на картата 2015-2016; определянето на геоида; ходрографски решения; прецизно единично определяне на местоположение (PPP) чрез GNSS; дистанционни методи и БЛА при управлението на земите и много други.

Цялата програма се намира на:

https://www.fig.net/resources/proceedings/fig_proceedings/fig2015/techprog.htm

Работната седмица на FIG се провежда от 17 до 21 май в Националния дворец на културата. Международното събитие обединява 2000 специалисти в областта на геодезията, картографията, фотограметрията, кадастъра и GIS. 20-ти май е обявен за ден на отворени врати, в който съпътстващите изложби ще са със свободен достъп от 8:30 до 18:30 ч.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us