Новини

През метрото до Горна Баня

Три нови линии на довеждащ транспорт в кв. „Горна баня“ с номера 802, 803 и 804. Обслужващите ги бусчетата са малки, 22-местни и изцяло електрически. При пускането на трите нови линии столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че целта на довеждащия транспорт е връзката на гъсто населени квартали с метрото, за да може да се облекчи трафика. „Това са три нови линии. Вече се движи довеждащият транспорт от „Манастирски ливади – Изток“ и „Манастирски ливади – Запад“ и Бъкстон, коментира Фандъкова. По думите ѝ въпросните линии са изключително успешни. Остава още една последна линия, която ще свързва метростанция „Витоша“ със „Симеоново“. Това е последната част от реформите в градския транспорт, които гарантират по-добър, по-достъпен и по-екологичен градски транспорт, добави Фандъкова.

Зафир Зарков, председател на комисията по транспорт в Столичната община обясни, че и трите линии правят връзка с метрото и стартират от улица „Лотос“. Първата линия е вътрешноквартална и прави кръгова обиколка на кв. „Горна баня“, линия 803 пътува по улица „Обзор“ и прави връзка с вилната зона и оттам – отново с метростанцията на Горна баня. Последната линия 804 е свързана с площад „Сред село“ или старата част на „Княжево“, където има интензивно строителство, включително на жилищни сгради и блокове, обясни той. Зарков коментира, че тези три линии продължават развитието на довеждащия транспорт в София, а последната от тях ще бъде връзката с метростанция „Витоша“. Относно линиите на довеждащ транспорт в „Манастирски ливади“, той коментира, че те вече се използват и има почти двойно увеличаване на пътниците.

Линиите с номера 802, 803 и 804 на първо време ще се движат само в делничните дни, но при натовареност и нужда, могат да бъдат разширени. Те ще се движат на интервал от 20 минути и за тях ще са валидни всички превозни документи на градския транспорт.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова благодаря на всички граждани, които се включиха активно в разработването на маршрутите на новите три линии.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us