Новини

Пускат дрон без телеуправление

Първият автоматичен дрон без телеуправление ще бъде пуснат на пазара за 800 евро през май догодина, съобщи АФП.

Машината е с камера GoPro, има радиоантена, включена към смартфон. Разработена е от френската компания Squadrone System. Технология може да се ползва от любителите на екстремните спортове, желаещи да обезсмъртят подвизите си или да подобрят техниката си.
Дронът лети във въздуха със скорост до 70 км/ч. Естествено технологията може да се използва и вече се използва за всякакъв друг вид дейности.
За разлика от военните дронове, цивилните апарати са все още с твърде ограничена автономност (между 8 и 20 минути) и могат за момента да транспортират само малка камера.
Това не пречи мултинационални компании, каквато е лидерът в продажбите по интернет „Амазон“, да обявяват, че скоро доставките ще бъдат осъществявани с дронове. Голяма руска верига за бързо хранене през юни въведе първия си апарат доставчик на пица.
От декември миналата година ООН използва дронове в източната част на Демократична република Конго, за да наблюдава дейността на бунтовниците по границите й с Уганда и Руанда. Все повече медии, между които Си Ен Ен, прибягват до дронове за снимането на репортажи. С дронове си служат и агенти на недвижими имоти, за да изтъкнат достойнствата на къщите, които продават в Торонто или Лос Анджелис.

Автор

Теодора

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Кръщават улица на Боян Петров
  Кръщават улица на Боян Петров

  Улица в София ще носи името на Боян Петров. Големият алпинист и човек изчезна в Хималаите през пролетта на 2018 г. Решението е на комисията

 • В навечерието на Димитровден: Арх. Комитова ще предложи 1,5 млрд. лв за пътища
  В навечерието на Димитровден: Арх. Комитова ще предложи 1,5 млрд. лв за пътища

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Коритарова заяви в навечерието на Димитровден, че заедно със строителите работят по важни теми. Димитровден е професионалният

 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us