Новини

Регионалният министър: Крайно разочарована съм от бутафорията на „Леденика“

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че е крайно разочарована от видяното от атракциона при пещерата „Леденика“. Тя припомни, че лично е подписала договора за реализацията на проекта през 2011-та, но има пълно разминаване между него и изпълненото на терена, което според нея представлява бутафория. Проектът с наименование „Развитие на устойчив туризъм в община Враца. Леденика – туризъм без сезони” се осъществява по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013г. Финансиран е с пари от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Република България и е с обща стойност 5.1 млн.лв.

В Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“ има постъпили 4 сигнала за нередности на „Леденика“ и по тях предстои окончателно произнасяне. Към момента има предложение за цялостна финансова корекция за някои от дейностите по атракциона. „Фигурите, които виждам се разпадат още отсега, но все пак до окончателното завършване на обекта, което трябваше да е през 2013 г., впоследствие до края на тази година, има още време да се поправят и отстранят част от нередностите“, допълни регионалният министър. Тя определи амфитеатърът под названието „Охлюв“ като опасен за ползване, особено за деца, заради наличните неравности и големите наклони. Според министър Павлова детската площадка е единственото безопасно място.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us