Новини

Регионалният министър с поздравление за Димитровден – празник на строителя

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова поздрави строителите по случай празника им. Публикуваме цялото съобщение едно към едно:

„Скъпи колеги,

Приемете поздравленията ми по повод празника на строителя Димитровден. Пожелавам на всички, за които строителството е призвание, професия или сбъдната мечта, спорна и съзидателна работа!

Очаква ни динамична година, изпълнени с нови предизвикателства, в която секторът ще запази ролята си на двигател на икономическия растеж. България ще бъде, както и досега, голяма строителна площадка, където ще се градят пътища и магистрали, спортни зали, бизнес центрове, индустриални зони и предприятия, а със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ ще продължи обновяването на градовете.

Затова нека изпълняваме последователно и отговорно своите задачи било в пътния сектор, жилищната политика, териториалното развитие или отрасъл ВиК. Изграждането на добра инфраструктура не е самоцел! То трябва да изпревари обезлюдяването в отделни региони на страната. Хубавите пътища трябва да стигнат до хората, но не за да напускат по тях родния си край. А за да им дадем възможност да са по-мобилни, да учат и работят извън родния град, но да се завръщат бързо и безопасно у дома.

Обществото има високи очаквания към всички нас. Нека ги оправдаем по най-добрия начин.

Желая на всички много здраве и нови успехи! И нека не забравяме, че там, където се гради, има мир, развитие и просперитет.

Инж. Петя Аврамова,

министър на регионалното развитие и благоустройството“

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us