Новини

Реставрират западната порта на антична Сердика

Западната порта на антична Сердика ще стане водеща туристическа атракция след реставрацията й със средства по Норвежка програма за сътрудничество. Около нея ще бъде издигната сцена за малки концерти и други събития. Това заяви заместник-кметът по културата по културата Тодор Чобанов пред журналисти.

Скоро се очаква да започне реализацията на проекта за Ларгото, който беше спиран няколко пъти във времето. През следващата година ще бъде създаден нов туристически маршрут с начало именно от там и ще е посветен на Сердика, допълни Чобанов.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

 • Дрон летя рекордно дълго
  Дрон летя рекордно дълго

  Безпилотният летателен апарат „Фън Жу 3-100“, проектиран от китайски студенти, постави рекорд за продължителен полет на дрон – 80 часа, 46 минути и 35 секунди,

 • СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца
  СпейсЕкс изстрелва нов Дракон до края на месеца

  Компанията „СпейсЕкс“ ще изстреля нов кораб „Дракон“ за третата мисия на астронавти на Международната космическа станция (МКС), съобщи ЮПИ. Екипажът ще се отправи към МКС

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us