Новини

Русе ни изненадва с ултрамдоерен екомузей и мамут в естествени размери

В края на септември в Русе ще бъде открит нов, ултрамодерен екомузей. Едни от уникалните експонати в музея ще бъдат мамут в естествени размери и огромен аквариум.
 
Косматият мамут ще е съвсем като истински – с козина, в реални размери, а очите му са специална поръчка от чужбина. В експозицията ще може да се види и единствената в света запазена кост от друг вид мамут – Mammuthusromanus.  
 
Другият основен акцент ще бъде най-големия сладководен аквариум за диви риби в България, чиято вместимост е 65 тона, а самият той разделен е на 7 басейна. В него туристите ще могат да видят риби от Дунав и вливащите се в него реки. Останалите изненади, които русенци ни готвят са диорама с нощни грабливи птици, с дневни грабливи птици и с горски бозайници. Филмче за елените, което ще може да се види само през бинокъл за наблюдение на животни и т.н.
 
Новата сграда, която ще краси Русе ще бъде на четири нива и ще представя, по най-модерни методи сцени и истории от съвместния живот на растения, животни и хора.

Автор

admin

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us