Новини

Русия изстрелва евротпейски спътници

Русия сключи договор с европейския сателитен оператор „Ютелсат“ за изстрелване на няколко негови спътници с ракети „Протон“ от космодрума Байконур до 2023 г.

„През периода 2016 – 2023 г. ще бъдат изстреляни няколко ракети „Протон-М“ със спътници „Ютелсат“, се казва в комюнике на Роскосмос, без да се уточнява броят на изстрелванията.

В съответствие със сключения договор се предвижда първото изстрелване да изведе на орбита комуникационен спътник „Ютелсат 9B“.

От Роскосмос припомниха, че за 15 години 11 спътници „Ютелсат“ са били изведени на орбита с ракети „Протон“, които се използват от 1965 г. Русия иска да замени тези ракети с по-модерните „Ангара“.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us