Новини

Създадоха карта на Швейцария за слепи

Софтуерната компания Esri създаде карта на Швейцария за слепи. Ръководител на екипа е базираната в Цюрих Анна Ветер, която споделя, че начинанието е било истинско предизвикателство. Наложило се да се направи напълно нова легенда, която да покаже различните обекти – пътища, железници, реки, граници.

Характерно за картата е, че тя е изработена с помалко информация, за да бъде по-четлива, но подборът е от значение. Все пак за да е подробна информация, са създадени няколко различни тематични карти.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • България и Румъния заедно в морското пространствено планиране
  България и Румъния заедно в морското пространствено планиране

  България и Румъния приключват успешно проект за взаимодействие в областта на морското пространствено планиране. В онлайн формат беше проведена заключителната конференция по инициативата „Трансгранично морско

 • След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място
  След трагедията на АМ „Струма“: Комитова иска проверка на място

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова проведе работно заседание с ръководствата на Агенция пътна инфраструктура (АПИ) и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК)

 • Обновяват Кремиковския манастир
  Обновяват Кремиковския манастир

  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посетиха днес Кремиковския манастир „Св. вмчк.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us