Новини

Шеста международна конференция по картография и ГИС в Албена

Над 200 участници от 40 държави от всички континенти пристигнаха през юни в курорта Албена, за да участват в Шестата международна конференция по картография и ГИС, организирана от Българската картографска асоциация (БКА). Представители на Албания, Армения, Австрия, Белгия, Бразилия, Китай, Кипър, Хърватия, Чешката република, Египет, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Индия, Индонезия, Италия, Япония, Мексико, Мароко, Нидерландия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Испания, Турция, Великобритания, САЩ и др. обмениха опит по различни теми и на Семинара по ранно предупреждение и управление на кризи, който традиционно се провежда под патронажа на Н.Пр. Посланика на Чешката република за България – Душан Щраух.

По традиция, няколко комисии на Международната картографска асоциация (ICA) вече провеждат своите годишни срещи по време на черноморската конференция. Тази година това ще бъдат: Комисията по картни проекции с председател проф. Миленко Лапин от Хърватия; Комисията по картография за ранно предупреждение и управление при кризи с председател проф. Милан Конечни от Чешката република; Комисията по картография и децата с председател Карла де Сена от Бразилия и Комисията по използване, потребители на картографията с председател Кристин Омс от Белгия.

Паралелно с конферентните сесии се проведе среща на участниците в програмата COST „Mapping and the Citizen Sensor” и Interactive workshop on “Designing and Conducting User Studies.

Гости на Българска картографска асоциация (БКА) в Албена бяха проф. Ласло Зентай от Унгария, Генерален секретар на МКА и проф. Лижу Менг от Техническия университет в Мюнхен и Александър Тодоров от HERE Ltd.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us