Новини

Слънчева активност влияе на раждаемостта

Активността на Слънцето е един от главните фактори, оказващи влияние върху раждаемостта, откриха норвежки учени, анализирали данни за слънчевата активност, съпоставени със записите на енорийски книги за периода 1750-1900 г.

Биолозите са установили, че хората, родени в година с висока активност на Слънцето, са живели най-малко пет години по-малко, отколкото техните съвременици. Освен това такива деца са умирали пет пъти по-често през първите две години от живота си.

Учените са установили още, че най-силно влияние този фактор е оказал върху жените, предизвиквайки безплодие.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • В МРРБ търсят еко решения
  В МРРБ търсят еко решения

  Виждаме много дефекти, ще търсим механизъм те да бъдат отстранени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова на среща с представители на

 • Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране
  Комитова: Чакаме 1,9 млрд. лв. за саниране

  България разчита на 1,9 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост за обновяване на жилищния и нежилищния фонд. Значителни средства са предвидени за тези

 • Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура
  Дискусия как да се направи по-добра инфраструктура

  Предприемачите и общината имат нужда от диалог, за да се стигне до по-справедливо изграждане на инфраструктура. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us